Žilina deň pred štartom prípravy vyhodila trénera Adelaara

03.01.2013 Žilina

Žilina 3. januára (TASR) - Iba deň pred začiatkom zimnej prípravy na jarnú časť Corgoň ligy 2012/2013 prepustil slovenský futbalový majster MŠK Žilina holandského trénera Fransa Adelaara. Ten po asi deväťmesačnom pôsobení pri prvom tíme opúšta žilinské kormidlo a na poste ho nahradí Štefan Tarkovič. Od novej sezóny povedie Žilinu Adrián Guľa, ktorý je momentálne na lavičke AS Trenčín.

Podľa informácie na klubovom webe k ukončeniu vzájomnej spolupráce pristúpilo vedenie "šošonov". "Vo štvrtok v podvečerných hodinách sme pristúpili k ukončeniu spolupráce s holandským trénerom Fransom Adelaarom, ktorá platila do konca súťažného ročníka 2012/13. Vedením A-tímu bol poverený Štefan Tarkovič, ktorý od zajtrajšieho dňa povedie so zostávajúcimi členmi realizačného tímu zimnú prípravu. MŠK Žilina sa k 1. júla 2013 dohodla na päťročnej spolupráci s Adriánom Guľom, súčasným trénerom AS Trenčín. Do jeho príchodu povedie mužstvo realizačný tím, tak ako som už spomínal, s hlavným trénerom Štefanom Tarkovičom," uviedol pre žilinský klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Frans Adelaar sa stal kormidelníkom "žlto-zelených" 16. apríla 2012, keď na poste trénera vystriedal po zápase 27.kola CL MŠK Žilina - AS Trenčín (2:2) Ľuboša Nosického. "Vedenie MŠK Žilina želá Fransovi Adelaarovi veľa šťastia v ďalšej trénerskej kariére a ďakuje mu za odvedenú prácu v klube, počas ktorej prispel k zisku historického premiérového double v sezóne 2011/12 a výraznou mierou sa podieľal na zabudovaní a adaptácii mladých hráčov v A tíme MŠK Žilina," uvádza sa ďalej v komuniké na klubovom webe.

Vo štvrtok sa tak udiali v kluboch Corgoň ligy až dve zmeny na poste hlavných trénerov. V FK Senica nahradil českého kormidelníka Zdeněka Psotku Vladimír Koník, v prípade Adelaara tak ide už celkovo o šiestu výmenu v doterajšom priebehu sezóny.

trénerské zmeny v CL 2012/2013:

Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák
FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič
Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský
Tatran Prešov: Angel Červenkov - Ladislav Totkovič
FK Senica: Zdeněk Psotka - Vladimír Koník
MŠK Žilina: Frans Adelaar - Štefan Tarkovič
 

Vyberte región